Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-27@18:30:58 GMT

اعتراض‌های خیابانی مشهد چگونه آغاز شد؟

تاریخ انتشار: ۱۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۳۵۷۱۴۲

امیر محبیان می‌گوید: این که بستر اولیه اعتراضات زمینه اقتصادی داشته و محصول سیستم مدیریتی و ناتوانی در حل مسئله است؛ شکی نیست. آفتاب‌‌نیوز : امیر محبیان درباره ریشه‌ها و بسترهای اعتراضات اخیر می‌گوید: این که بستر اولیه اعتراضات زمینه اقتصادی داشته و محصول  سیستم مدیریتی و ناتوانی در حل مسئله است؛ شکی نیست، اما طبعاً بسط اعتراضات به سایر حوزه‌ها و خشن‌سازی و رادیکالیزه کردن آن امری دیگر است که باید آن را مجدداً از نقطه و انگیزه شروع دید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مورد این که رقبا طراح این اعتراضات بوده‌اند؛ با اطمینان نمی‌توان اظهارنظر کرد ولی متاسفانه شواهدی وجود دارد که متاسفانه بویژه در مشهد تلاش‌هایی برای جهت‌دهی سیاسی اعتراضات یا حداقل بهره‌گیری از آن انجام شد ولی طبعا انتظار این جهش کمی را نداشتند. با اعتراضات جدی نمی‌توان بازی کرد. راه انداختن امری است و کنترل امری دیگر. در هر حال ناپختگی سیاسی در رفتارهای دولت و رقبا در این واقعه کاملا واضح است.
به گزارش آفتاب‌نیوز، این فعال سیاسی اصولگرا که با خبرگزاری تسنیم گفت‌گو کرده است، با بیان اینکه رصد وضعیت کنونی ایران بدون دیدن آن در نقشه جهانی ممکن نیست، افزود: وقتی در چالشی جدی با عربستان سعودی در منطقه بوده و آمریکا و اسراییل به وضوح ایران را تهدید می‌کنند؛ طبعاً این دشمنان در راستای ناامن‌سازی هم برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری کنند.
محبیان می‌گوید: اگر تصور کنیم دشمنان ایران توانایی شبکه‌سازی‌های ولو محدود برای فعال‌سازی هسته‌های اعتراضی خشن را ندارند؛ دچار ساده انگاری هستیم. ضعف دولت در مدیریت توقعات مردم و ناتوانی در گره‌گشایی از مشکلات مردم بستر مناسبی برای بهره‌گیری از فرصت‌ها برای معارضان است که ناپختگی رقبا و عدم درک اولویت‌ها آن را تشدید کرده است. هدف دشمنان از متشنج‌سازی فضای درونی کوشش برای منفعل‌سازی جمهوری اسلامی در حیطه‌های بین‌الملل است.
این کارشناس مسائل سیاسی با این تاکید که "باید لایه‌های مختلف معترضان را تفکیک کرد" گفت: معترضان اقتصادی حق اعتراض دارند و باید به مشکلات آنها توجه و مشکلات را تا حد امکان حل کرد؛ اما هسته‌های آشوب‌ساز و شبکه‌های آنها را هم باید از معترضان اقتصادی جدا ساخت و برخورد متناسب با رفتار با آنها داشت. روشن است اگر بستر مطالبات واقعی نباشد؛ هیچ سواستفاده‌گری نمی‌تواند موج آفرین باشد. واقعیت این است که مشکل ناکارآمدی مدیریتی در حال بحران‌ساز شدن است.

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۳۵۷۱۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رییس دانشگاه فردوسی مشهد به روسای دانشگاههای آمریکا نامه اعتراضی نوشت

 مسعود میرزایی شهرابی در این نامه نوشته است: دانشگاه‌های ایران اسلامی به عنوان حافظان آموزش عالی و آزاداندیشی، باید به عنوان سنگری برای تبادل آزاد نظرات و ایده‌ها عمل کنند.

وی ادامه داد: در این نامه نگرانی دانشجویان و استادان دانشگاه فردوسی مشهد نسبت به سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز دانشگاه‌ها علیه جنگ غزه و به طور مشخص تر، اقدامات و سیاست‌های بی‌رحمانه اسرائیل اعلام شده است.

رییس دانشگاه فردوسی مشهد اظهار کرد: اقدامات خشنی که برای خفه کردن گفتمان آکادمیک در مورد این مسائل مهم حقوق بشری انجام شده، نگران کننده است. این نه تنها قداست و حرمت آزادی آکادمیک را تحت الشعاع قرار می‌دهد، بلکه مانع تلاش جمعی ما برای دستیابی به حقیقت و عدالت می‌شود.

وی در ادامه آورده است: با توجه به تأثیر مخرب جنگ بر زندگی انسان‌های بی‌گناه از جمله کودکان، این وظیفه اخلاقی ما است که نقض اقدامات حقوق بشری را محکوم کنیم و در مورد این نگرانی‌ها، فوری و حیاتی گفت‌وگوی باز جهانی را تشویق کنیم.

میرزایی ادامه داد: به عنوان آموزگاران باید از آرمان صلح و عدالت دفاع کنیم و اطمینان حاصل کنیم که جوامع دانشگاهی ما فضای امنی برای تحقیق انتقادی و حمایت از آنها هستند، از همه دست اندرکاران خواسته می‌شود که قاطعانه از این اصول حمایت کنند تا بر تعهد خود نسبت به آزادی اندیشه و کرامت انسانی تاکید کنیم.

حمایت از مردم غزه و اعتراض‌ها به سیاست‌های دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حمایت همه جانبه از رژیم اسرائیل، این بار از سوی اقشار مختلف دانشجویان در دانشگاه‌های آمریکا آغاز شده است. از زمان شروع اعتراض‌ها به جنگ اسرائیل در غزه با عنوان «جنبش همبستگی با غزه» از دانشگاه کلمبیای نیویورک آمریکا و سرایت آن به سایر دانشگاه‌های آمریکا بر اساس گزارش رویترز، حدود ۵۵۰ نفر دستگیر شده اند.

این اعتراض‌ها در پی حمایت‌های همه جانبه دولت بایدن از اسرائیل و کشتار بی وقفه مردم غزه به تلافی شکست این رژیم در عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و نیز عدم اجرای هرگونه آتش بس فوری و به منظور پایان دادن به کمک‌های نظامی و امنیتی واشنگتن به تل آویو صورت گرفته است.

«جو بایدن» رییس جمهور آمریکا پنجم اردیبهشت ماه، قانون کمک ۹۵ میلیارد دلاری به اوکراین، اسرائیل و تایوان و ارسال سلاح و تجهیزات نظامی به تل آویو و کی یف را امضا کرد.

لایحه کمک ۹۵ میلیارد دلاری آمریکا به اوکراین، اسرائیل و تایوان پس از ماه‌ها تاخیر و اختلاف ابتدا در مجلس نمایندگان و سپس مجلس سنای این کشور به تصویب رسید و با امضای بایدن به قانون تبدیل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • دانشجویان آمریکایی چگونه پرچم اعتراض علیه اسرائیل را جهانی کردند؟
  • رشیدی: برخورد با دانشجویان آمریکایی نشان‌دهنده دموکراسی پوشالی آمریکاست
  • اعتراض نمایندگان تهران به وحیدی درباره تغییرات ری
  • اعتراض نمایندگان به وحیدی درباره تغییرات شهرستان ری
  • رییس دانشگاه فردوسی مشهد به روسای دانشگاههای آمریکا نامه اعتراضی نوشت
  • گوگل ۲۰ کارمند دیگر را به علت حمایت از مظلومان غزه اخراج کرد
  • دانشجویان فرانسه به دنبال گسترش تظاهرات ضد صهیونیست
  • دانشگاه‌های آمریکا باید از سرکوب اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین دست بردارند
  • سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در اعتراض به جنگ غزه استعفا داد
  • اعتراضات دانشجویی به جنگ علیه غزه از آمریکا به اروپا کشیده شد